Hoe bereid ik me voor om de consumptiecheque elektronisch te aanvaarden?

Edenred stelt alles in het werk om het de handelaars in het partnernetwerk én de begunstigden van elektronische consumptiecheques gemakkelijk te maken. 

Er zijn meerdere opties:

Je aanvaardt de Edenred-kaart nog niet

Op je betaalterminal

Word gewoon lid van het aanvaardingsnetwerk voor de Consumptiecheque Edenred. Je contract is online beschikbaar. Vul het in en bezorg ons het ingevulde document. Je terminal wordt dan automatisch én kosteloos op afstand geactiveerd!

Zonder betaalterminal

Heb je geen betaalterminal? Dan kun je papieren cheques aanvaarden en ze naar ons opsturen, zodat wij je kunnen terugbetalen. Je hoeft zelfs geen lid te zijn van het netwerk om de cheques van je klanten te kunnen aanvaarden. Handig! Je contract wordt automatisch opgesteld wanneer je voor het eerst een terugbetaling aanvraagt.

Je aanvaardt de Edenred-kaart al

Met een terminal die aangesloten is op het kassasysteem

Als je de Edenred-kaart al aanvaardt en je terminal verbonden is met de kassa, neem dan contact op met de leverancier van je kassasysteem om te controleren of de productcode van de consumptiecheque is toegevoegd aan je kassasysteem (200007#). Indien nodig kun je dit technische document aan hen bezorgen. Meer details vind je op pagina 5.

Om je klanten nog vlotter te bedienen en zo veel mogelijk omzet te halen met de consumptiecheque, raadt Edenred je sterk aan om je kassa uit te rusten met een selectieknop voor deze nieuwe optie.

Met een standalone-terminal van Atos Worldline

Als je de Edenred-kaart al aanvaardt en je een terminal van het merk Atos Worldline hebt, voeg dan de productcode van de consumptiecheque toe aan de betaalopties van je terminal. Bekijk hiervoor de instellingsstappen van Atos Worldline. Je vindt ze in het gedeelte 'Een oplossing van de Edenred-kaart activeren'. Indien nodig kun je contact met hen opnemen met het unieke nummer van je verkooppunt (UID).

Met een standalone-terminal van een andere leverancier

Heb je een betaalterminal van een ander merk waarop de Edenred-kaart al geactiveerd is? Vanaf midden september kun je de elektronische consumptiecheque aanvaarden dankzij de oplossing die Edenred heeft ontwikkeld.

Omdat je terminal de productcode van de consumptiecheque niet kan verzenden, heeft Edenred een automatische selectieregel ingevoerd. Zo kunnen gebruikers deze cheques verzilveren als ze de eerste zijn die zullen vervallen. Hier ontdek je alle details.

PS: de productcode van de consumptiecheque is momenteel alleen geldig voor terminals van de merken Atos Worldline en VivaWallet.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 1
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.